Yori over zijn baan als liftmonteur bij RECO Lift Solutions

Zijn collega’s zouden Yori omschrijven als een positieve, harde werker die teamspirit tijdens het werk belangrijk vindt en op z’n tijd ook een echte sfeermaker is. Maar wél pas nadat hij ’s ochtends is opgestart met een bak koffie.

In 2007 kwam Yori via zijn vader bij RECO terecht. Hij lacht: "Toen ik bij RECO begon, kon ik zelfs een bout en moer niet uit elkaar houden. Ik was dan ook het typische voorbeeld van iemand met twee linkerhanden. Althans, dat dacht ik! Eenmaal aan de slag bij RECO bleek echter dat ik de werkzaamheden snel leerde en het bovendien ook echt leuk vond."

In het diepe gegooid

Hij vervolgt: "Ik ben gestart als hulpmonteur bij de afdeling Verticaal Transport in Koudekerk aan den Rijn. Daar werd ik regelmatig in het diepe gegooid. Niet letterlijk natuurlijk, want ik ging dagelijks juist de hoogte in voor het (de)monteren van liften. Door deze aanpak heb ik in een korte periode veel geleerd en dat is goed voor mij geweest."

Toen RECO Special Products (nu RECO Lift Solutions) verhuisde naar Waddinxveen had Yori het ‘sleutelen’ inmiddels goed onder de knie. Een volgende stap was voor hem dan ook welkom. "Dit was voor mij eigenlijk logisch, omdat RLS helemaal gericht was op tijdelijke personenliften. Dát wat ik het leukste vond."  

“Vertrouwen en een hecht team zijn belangrijk als je dagelijks tientallen meters boven de grond werkt”

Nu, acht jaar verder, is Yori monteur en voorman bij projecten waarbij hij de leiding heeft over een team van circa 2 tot 6 mensen. Met elkaar (de)monteert het team tijdelijke liften en iedere keer is het weer een uitdaging om gestelde deadlines te halen. "Eigenlijk komt dat altijd in orde en ik ben ervan overtuigd dat de goede samenwerking binnen ons vaste team daar de reden voor is. Iedereen werkt zelfstandig en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Het belangrijkste element daarbij is misschien nog wel het onderlinge vertrouwen. Waarom? Omdat dat onmisbaar is als je dagelijks op tientallen meters boven de grond werkt."

Afwisseling en veelzijdigheid

Over de vraag wat Yori leuk vindt aan zijn werk hoeft hij niet lang na te denken; de afwisseling en veelzijdigheid. "Dat varieert van het soort projecten -in binnen- en buitenland- tot de diversiteit aan werkzaamheden. Op papier ben ik monteur, maar in de praktijk ook timmerman, elektriciën, onderhoud- en storingsmonteur. Ik ben breed inzetbaar en zo kan ik mij richten op het leveren van een goede totaaloplossing", licht hij toe.

Mogelijkheid om te ontwikkelen

Yori gaat verder: "Daarnaast zorgen de persoonlijke cultuur, onderlinge sfeer en mogelijkheid om te ontwikkelen voor mijn betrokkenheid bij de organisatie. Achteraf kan ik zeggen dat ik volwassen ben geworden bij RECO. Ik ben serieuzer en weet wat ik wil met als gevolg dat ik graag hard en gemotiveerd werk. De kansen die ik binnen de organisatie heb gehad, hebben daar ongetwijfeld aan bijgedragen."

 

Bekijk onze technische vacatures