Bas over zijn stage mechatronica bij RECO Lift Solutions

‘Veel afwisseling en leerzaam werk, gezellige collega’s, begeleiding en bovendien een goede vergoeding’; zo vat Bas zijn stage bij RECO samen.

In het voorjaar van 2018 kwamen zowel Bas als klasgenoot Mathijs via een vriend in contact met RECO. Beiden gingen na de zomervakantie naar het derde jaar van de opleiding MBO Mechatronica; het moment dat de leerlingen een half jaar gaan stagelopen om te leren in de praktijk.

"Ik heb veel kunnen leren"

Binnen de RECO-groep zijn er verschillende stagemogelijkheden. Zo ging Matthijs als buitendienstmonteur aan de slag met trap- en tijdelijke liften bij RECO Lift Solutions in Waddinxveen. Bas startte bij de werkplaats van Verticaal Transport, oftewel de liftenafdeling, in Koudekerk aan den Rijn. “Tijdens deze maanden vormde ik een duo met een vaste monteur die mij inwerkte en wegwijs maakte”, vertelt Bas. “Er is genoeg te doen in de werkplaats en omdat iedere lift toch weer anders is, had ik genoeg afwisseling en heb ik veel kunnen leren. Daarbij is het een leuk team met gezellige collega’s aan wie ik mijn vragen altijd kon stellen”, gaat Bas verder.

"RECO; een leerbedrijf met leuk werk, een goede sfeer en hoge vergoeding."

Bij RECO worden leerlingen tijdens hun stageperiode behandeld als medewerker die ook zelf aan de slag gaan met werkzaamheden. Bas: "Om die reden kon ik ook zelfstandig taken uitvoeren. Daarvoor kreeg ik een goede stagevergoeding wat natuurlijk heel fijn is en ook een extra motivatie."

"Tijdens vakanties en vrije dagen blijf ik graag voor RECO werken"

Nu de stage van Bas is afgelopen, gaat hij weer een jaar naar school. "Maar tijdens mijn vakanties en vrije dagen blijf ik wel graag voor RECO werken", sluit Bas af. En dat zien wij bij RECO ook zeker zitten. Wij hopen dan ook dat de leerlingen zo enthousiast zijn dat zij hun volgende stage ook bij één van de RECO-bedrijven gaan doorlopen!

 

Bekijk onze stages en BBL-vacatures